Reference Code:

GRE2

Θεσσαλονίκη – Καστοριά – Ιωάννινα

8 Μέρες

thessaloniki-(1)
thessaloniki-(3)
thessaloniki-(2)
previous arrow
next arrow
thessaloniki-(1)
thessaloniki-(3)
thessaloniki-(2)
previous arrow
next arrow
Αναχωρήσεις:

7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8

Τιμή:

από €789

Δημιουργήστε το πακέτο σας και υπολογίστε το κόστος του

Δημιουργήστε το Πακέτο σας & Υπολογίστε το Κόστος


Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε.

  Θεσσαλονίκη – Καστοριά – Ιωάννινα

  Με πτήσεις της Cyprus Airways

  1η Μέρα:Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Καστοριά
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό μας και αναχώρηση για την πανέμορφη Καστοριά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.
  2η Μέρα:Καστοριά -Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας – Δισπηλιό, λιμναίος οικισμός – Νέο Ενυδρείο Καστοριάς – Σπήλαιο του Δράκου – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας
  Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Πρώτος μας σταθμός το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας όπου παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου, αναπαριστώντας ήθη και έθιμα της Ελλάδας. Επόμενος μας σταθμός το Δισπηλιό και ο λιμναίος οικισμός που μαρτυρά πως η περιοχή υπήρχε από τα νεολιθικά χρόνια. Συνεχίζουμε για το νέο ενυδρείο που εκτείνεται σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.µ. Επόμενος σταθμός η Σπηλιά του Δράκου που σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Τελευταίος μας σταθμός το Μοναστήρι της θαυματουργής Παναγίας της Μαυριώτισσας.
  3η Μέρα:Καστοριά –Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες
  Πρόγευμα και αναχώρηση για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υδάτινα» σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Αλβανία. Στη Μικρή Πρέσπα θα επισκεφθούμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Τελευταίος μας σταθμός ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης και άλλες ντόπιες λιχουδιές. Επιστροφή στην Καστοριά αργά το απόγευμα.
  4η Μέρα:Καστοριά – Μέτσοβο – Ιωάννινα
  Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Ιωάννινα με ενδιάμεσο σταθμό το παραδοσιακό Μέτσοβο. Πίνδος, παράδοση, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Χρόνος στη διάθεση σας για προαιρετικό γεύμα σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.
  5η Μέρα:Ιωάννινα -Νησάκι της Κυράς Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων – Μουσείο Βρέλλη
  Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης». Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά που σήμερα φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το οποίο χρονολογείται από το 528 μ.Χ., έργο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού με σκοπό να οχυρώσει το Βυζαντινό κράτος και διοικητικό κέντρο μετέπειτα κατά την τουρκοκρατία. Μέσα στα 200 του στρέμματα, το Κάστρο περιβάλει το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιτς Καλέ νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά, καθώς και την παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Στο Ιτς Καλέ, συγκεκριμένα, υπάρχουν αξιόλογα λαογραφικά μουσεία. Επόμενος μας σταθμός το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, Θα σας εκπλήξει η λεπτομέρεια και η ποικιλία των ομοιωμάτων. Το γεγονός, όμως, ότι αναπαριστούν κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία και ότι δημιουργήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.
  6η Μέρα:Ιωάννινα - Μετέωρα – Καλαμπάκα - Θεσσαλονίκη
  Πρόγευμα και αναχώρηση για τη πόλη της Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσο σταθμό τα Μετέωρα στην κορυφή των οποίων βρίσκονται κρεμασμένα τα Μοναστήρια του 14ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Επόμενος μας σταθμός η Καλαμπάκα. Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη γραφική και συνάμα σύγχρονη. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των βράχων των Μετεώρων και κοντά στην αριστερή όχθη του ποταμού Πηνειού. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα και βόλτα. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.
  7η Μέρα:Θεσσαλονίκη -Ελεύθερη ημέρα
  Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στην όμορφη Θεσσαλονίκη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε! Οι επιλογές είναι πολλές !
  8η Μέρα:Θεσσαλονίκη –Λάρνακα
  Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής.

  Τιμοκατάλογος

  ΑναχωρήσειςΞενοδοχείαΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
  14/07, 21/07, 28/07, 25/085*+5*+ 4*€875€1139€665
  4/08, 18/085*+5*+ 4*€889€1159€685
  11/085*+5*+ 4*€919€1195€685
  ΑναχωρήσειςΞενοδοχείαΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
  7/07, 14/07, 21/07, 28/7, 25/83*+3*+4*€789€959€665
  4/08, 11/08, 18/083*+3*+4*€809€979€679
  Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* ή 3* με πρόγευμα στη Καστοριά
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* ή 3* με πρόγευμα στα Ιωάννινα
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα στη Θεσσαλονίκη
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων
  • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τοπικός Αρχηγός /Συνοδός
  • Καραβάκι για το νησί της Κυρά Φροσύνης
  • Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 10 κιλών
  • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
  Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
  • Φαγητό και ποτό στη πτήση
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  Τοποθεσία χάρτη προορισμού

  Θεσσαλονίκη

  Βίντεο Θεσσαλονίκης