Reference Code:

IND1

Ινδία- Χρυσό Τρίγωνο

8 Μέρες

New-Dlehi-(1)
New-Dlehi-(3)
New-Dlehi-(2)
goa-(3)
goa-(2)
goa-(1)
previous arrow
next arrow
New-Dlehi-(1)
New-Dlehi-(3)
New-Dlehi-(2)
goa-(3)
goa-(2)
goa-(1)
previous arrow
next arrow
Αναχωρήσεις:

24/08, 16/09, 21/10

Τιμή:

από €1659

Δημιουργήστε το πακέτο σας και υπολογίστε το κόστος του

Δημιουργήστε το Πακέτο σας & Υπολογίστε το Κόστος


Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε.

  Άγκρα (1), Τζαϊπούρ (3), Δελχί (4)

  1η-2η Μέρα: Λάρνακα – Δελχί – Άγκρα
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση της Emirates για το Δελχί με ενδιάμεση στάση στη Ντουμπάι. Άφιξη την επόμενη ημέρα. Παραλαβή και καλωσόρισμα από τους αντιπροσώπους μας. Άμεση αναχώρηση για την Άγκρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Xρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα παραδοσιακό σώου. Δείπνο.
  3η Μέρα:Άγκρα – Taj Mahal – Fatehpur Sikri – Αμπχανέρι – Τζαϊπούρ
  Πρόγευμα. Η σημερινή μας μέρα ξεκινά με την επίσκεψη μας στο περίφημο Taj Mahal που στην ουσία είναι το μνημείο – μαρτυρία της αγάπης του αυτοκράτορα Σάχ Τζαχάν προς την πολυαγαπημένη σύζυγό του Mumtaz Mahal που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της γέννας του 13ου παιδιού τους. Το μαυσωλείο είναι μνημείο σύμβολο για όλη την Ινδία. Πιστεύεται ότι η ανέγερση του μαυσωλείου κράτησε 22 χρόνια. Διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις κα τους πολύτιμους λίθους. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο που αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την επιβλητική πόλη Fatehpur Sikri που κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Akbar, για να αποτελέσει την νέα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Έκτισε τείχη, παλάτια και ναούς που παραμένουν αλώβητα στο χρόνο μιας και η πόλη εγκαταλείφθηκε λόγω μη επαρκούς παροχής νερού. Συνεχίζουμε για το Αμπχανέρι, εγκαταλειμμένο χωριό όπου εδώ υπάρχουν χιλιάδες πέτρινα σκαλιστά πηγάδια αποθήκευσης νερού, τα οποία τροφοδοτούσαν τα γύρω χωριά. Τελευταίος μας σταθμός η Τζαϊπούρ στην οποία και θα διανυκτερεύσουμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
  4η Μέρα:Τζαϊπούρ
  Πρόγευμα. Η σημερινή μας ημέρα αρχίζει με επίσκεψη στο κάστρο Amer, ένα τεράστιο και εντυπωσιακό σύμπλεγμα φρουρίου – παλατιού, το οποίο κατασκευάστηκε με μια μίξη Ινδουιστικής – Μουσουλμανικής και Rajput αρχιτεκτονικής, χτισμένο σε λόφο πάνω από την λίμνη Maota. Η ανάβαση στο κάστρο θα γίνει με ελέφαντες και η κατάβαση θα γίνει με αυτοκίνητα Jeep. Το απόγευμα με παραδοσιακά τρίκυκλα (Riksow) θα καταλήξουμε ελεύθεροι στην αγορά Babu, η οποία είναι δημοφιλής για τα κεντημένα υποδήματα που ονομάζονται Mojri, τα μεταξωτά υφάσματα και τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
  5η Μέρα:Τζαϊπούρ
  Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το City Palace, το Παλάτι του Μαχαραγιά μια πανδαισία από μικρά παλάτια κήπους, διαδρόμους ,μουσείο με πανοπλίες, χαλιά, τοπικές ενδυμασίες κλπ. Επόμενη στάση το έμβλημα της πόλης, γνωστό και ως «Παλάτι των Ανέμων» το οποίο θα δούμε εξωτερικά. Το παλάτι κτίστηκε για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας ούτως έτσι να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Το όνομα του προέρχεται από την αύρα που πέρναγε μέσα από τα παράθυρα αυτά. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ από τα παλαιότερα του είδους του στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος το απόγευμα για ψώνια. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο ναό Birla αφιερωμένο στη θεά Λάκσμι προστάτιδα των χρημάτων για να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία “Αάρτι” κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο προσφέρεται σε μια ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
  6η Μέρα:Τζαϊπούρ – Δελχί
  Πρόγευμα και αναχώρηση για το Δελχί. Ενδιάμεσα στάση για ξεκούραση. Άφιξη, τακτοποίηση δωματίων και ελεύθερος χρόνος για shopping από τα εκπληκτικά παζάρια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
  7η Μέρα:Δελχί
  Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την πόλη ξεκινώντας από το Παλιό Δελχί για να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής της πρωτεύουσας της Ινδίας. Επτά ακόμα πόλεις προϋπήρξαν του σημερινού Δελχί πριν οι Βρετανοί αποικιοκράτες δημιουργήσουν την δική τους ονειρική πρωτεύουσα που σχεδιάστηκε από τον Sir Edwin Lutyen. Το Παλιό Δελχί χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Shahjejan, όταν μετέφερε την πρωτεύουσα της χώρας από την Αγκρα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Κάστρο (που χτίστηκε το 1648) με τα εντυπωσιακά βασιλικά διαμερίσματα και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ακριβώς απέναντι το ασπροκόκκινο Τζαμί Jama Masjid, που ολοκληρώθηκε το 1656. Θα επισκεφτούμε ακόμα το σημείο όπου αποτεφρώθηκε ο Mahatma Gandhi , το Raj Ghat, κοντά στις όχθες του ποταμού Γιαμουνα. Θα έχουμε επίσης λίγο χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε στο Chandni Chowk, μια από τις αρχαιότερες και πολυσύχναστες αγορές του Παλιού Δελχί. Δείπνο.
  8η Μέρα:Δελχί
  Πρόγευμα. Σήμερα θα περιηγηθούμε στο Νέο Δελχί. Θα θαυμάσουμε το Μαυσωλείο Humayun, που χτίστηκε από την χήρα του δεύτερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Mughal, ένα αξιοθαύμαστο μνημείο Ινδό-Περσικού στυλ. Η περιήγηση επίσης περιλαμβάνει το Rashtrapati Bhawan, παλιά κατοικία του Αντιβασιλιά της Ινδίας που σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της χώρας, τη Βουλή με διάμετρο 173 μέτρα και θα περάσουμε από την Πύλη της Ινδίας ύψους 42 μέτρων, που κατασκευάστηκε στη μνήμη των 90.000 χιλιάδων ινδών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια θα δούμε τον μιναρέ Qutub, τον υψηλότερο πέτρινο πύργο στην Ινδία και σήμα κατατεθέν του Δελχί, που άρχισε να χτίζεται το 1199 και ολοκληρώθηκε το 1368. Τελευταία στάση ο Ναός-Λωτός. Ο ναός Lotus, που βρίσκεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας είναι ένας οίκος λατρείας της θρησκείας Μπαχάι. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1986 και είναι διάσημος για το μοναδικό του σχήμα που θυμίζει τεράστιο λουλούδι λωτού. Το κτίσμα έχει κερδίσει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά βραβεία και έχει αναδειχθεί μέσα από εκατοντάδες άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, αποτελώντας πια ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.
  9η Μέρα:Δελχί
  Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον ινδουιστικό ναό του Akshardham, που σημαίνει κατοικία του Θεού. Δεν είναι ένα απλά ένας ναός αλλά ένα πνευματικό και πολιτιστικό συγκρότημα. Για τη δημιουργία του εργάστηκαν 11 χιλιάδες τεχνίτες και χιλιάδες άλλοι εθελοντές για πέντε χρόνια. Η επίσκεψη στον ναό είναι μια διαδρομή μέσα από την ένδοξη τέχνη της Ινδίας. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στη αγορά.
  Σε συνεννόηση με τον αρχηγό σας μπορούμε σήμερα να διευθετήσουμε για το απόγευμα ένα μάθημα γιόγκα στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο και διανυκτέρευση.
  10η Μέρα:Νέο Δελχί – Λάρνακα
  Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Το ταξίδι μας στην μεθυστική Ινδία εδώ τελειώνει προσφέροντας μας αξέχαστες εμπειρίες!

  Τιμοκατάλογος

  Hotel 5* με πρόγευμα
  ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
  24/08€1659€1945
  16/09€1599€1879
  21/10€1695€1695
  Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Νέο Δελχί – Λάρνακα μέσω Ντουμπάι με πτήσεις της Emirates
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μια αποσκευή 30 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 7 κιλά
  • 8 βράδια σε ξενοδοχεία 5* με πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά
  • Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ανάβαση με ελέφαντες στο φρούριο Αμπέρ και στην Τζαϊπούρ (ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ελεφάντων)
  • Είσοδος για το παραδοσιακό show στην Άγκρα
  • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο)
  • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός.
  • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού
  Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Έξοδα έκδοσης βίζας.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ποτά κατά τα δείπνα
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  Η διαδικασία έκδοσης βίζας γίνεται μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.indiavisaonline.gov.in

  Τοποθεσία χάρτη προορισμού

  Νεό Δελχί

  Βίντεο Νεό Δελχί