Reference Code:

XRRUS1

ΚΛΑΣΙΚΗ ΡΩΣΙΑ

7 Μέρες

moscow-(3)
moscow
moscow-(2)
previous arrow
next arrow
moscow-(3)
moscow
moscow-(2)
previous arrow
next arrow
Αναχωρήσεις:

04/07,11/07,18/07,25/07,01/08,08/08,15/08,22/08

Τιμή:

από €1295

Δημιουργήστε το πακέτο σας και υπολογίστε το κόστος του

Δημιουργήστε το Πακέτο σας & Υπολογίστε το Κόστος


Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε.

  Αγία Πετρούπολη-Πέτερχοφ, Ερμιτάζ-Μόσχα-Κόκκινη Πλατεία, Νοβοντεβίτσι-Μποροντινό

  Με απευθείας πτήσεις της Aeroflot

  • Λάρνακα – Αγία Πετρούπολη SU6618 14:35 – 19:00
  • Μόσχα – Λάρνακα SU2070 20:00 – 23:50

  1η Μέρα:ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη τη «Βενετία του Βορρά» όπως την αποκαλούν με απευθείας πτήση. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
  2η Μέρα:ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ (ΠΕΤΕΡΧΟΦ)
  Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς, που βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπου της Φιλανδίας για να επισκεφθούμε το βασιλικό ανάκτορο Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρωσικής αρχιτεκτονικής που οικοδομήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο ως θερινή κατοικία και εγκαινιάστηκε το 1723. Ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με υπέροχες αίθουσες, επίχρυσα αγάλματα και περίτεχνα σιντριβάνια. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
  3η Μέρα:ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ
  Πρόγευμα και στη ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης, το ναό του πολεμικού ναυτικού, και ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Στη συνέχεια Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη λεωφόρο Νέφσκι, γνωστή για τα θαυμάσια παλάτια των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ και των Άνιτσκοφ και θα επισκεφθούμε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης την πανέμορφη εκκλησία του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος. Αρχικά ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου, όμως στη συνέχεια μετονομάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει το θάνατο του τσάρου Αλέξανδρου ΙΙ που δολοφονήθηκε εκεί το 1881. Το εσωτερικό της εκκλησίας καλύπτεται από 7.500 τετραγωνικά μέτρα υπέροχων ψηφιδωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
  4η Μέρα:ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ – ΜΟΣΧΑ
  Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων Τσάρων, το Μάλι (μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Μεταξύ άλλων φιλοξενούνται έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσο, Ματίς, Γκωγκέν, Σεζάν, Μονέ, Ρέμπραντ και πολλών άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη καθώς επίσης και από την Κύπρο. Συνεχίζουμε για το σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο για τη Μόσχα. Καθ’ όλη τη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ενδοχώρα που είναι πανέμορφη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
  5η Μέρα:ΜΟΣΧΑ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΚΡΕΜΛΙΝΟ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μόσχας. Η ξενάγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου, της Παναγίας του Καζάν και το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο. Συνεχίζουμε με την επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως τη Γερουσία και το Παλάτι των Συνεδρίων και την πλατεία του καθεδρικού με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου βαπτίζονταν, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου γινόταν η στέψη και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των Τσάρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
  6η Μέρα:ΜΟΣΧΑ-ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΛΕΝΙΝ-ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ-ΠΑΡΚΟ ΝΙΚΗΣ-ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ-ΜΕΤΡΟ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Λένιν και στη συνέχεια το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Μόσχας και τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πάρκο της Νίκης με τα πολλά μνημεία και σιντριβάνια, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας με επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο Μποροντινό για να θαυμάσουμε τη ζωντανή αναπαράσταση της μάχης μεταξύ των Ρώσων και του Ναπολέοντα, όταν το 1812 ο μεγάλος Γάλλος κατακτητής είχε συντριβεί πλήρως μέσα σε έξι μήνες από του Ρώσους, στη μεγάλη μάχη κοντά στο χωριό Μποροντινό, μόλις 100χλμ από τη Μόσχα. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο περίφημο Μετρό της Μόσχας που χαρακτηρίζεται ως ένα μεγάλο υπόγειο παλάτι-μουσείο με υπέροχα έργα τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
  7η Μέρα:ΜΟΣΧΑ-GUM-ΑΡΠΑΤ-ΛΑΡΝΑΚΑ
  Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε με πανοραμική περιήγηση, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το κεντρικό δρόμο Τβερσκάγια με τα πολλά καταστήματα, την πλατεία Λουπιάνκα με το κτίριο της KGB, το πασίγνωστο Θέατρο Μπολσόι κ.α. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο πεζόδρομο Αρπάτ στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να ψωνίσετε σουβενίρ και ειδικά τις φημισμένες «Ματριόσκες», και στη συνέχεια το επιβλητικό και χλιδάτο πολυκατάστημα GUM, καθώς και το πιο προσιτό Okhotny Ryad που βρίσκονται δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα με καταπληκτικές εικόνες και αναμνήσεις από μια χώρα που είναι πλούσια σε κουλτούρα, ιστορία και πολιτισμό.

  Τιμοκατάλογος

  ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
  04/07,11/07€1295€1475€1055
  18/07,25/07,22/08€1325€1510€1065
  01/08,08/08,15/08€1365€1555€1095
  Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη & Μόσχα–Λάρνακα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορά με το υπερσύγχρονο τρένο SAPSAN Αγία Πετρούπολη-Μόσχα.
  • Έξι (6) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διαμονή για 6 βράδια σε ξενοδοχεία 4*.
  • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός.
  • Τοπικός φόρος στην Αγία Πετρούπολη.
  • Φ.Π.Α.
  Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Βίζα εισόδου για τη Ρωσία.
  • Ποτά στα φαγητά.
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  Σημειώσεις:
  • Για την έκδοση βίζας απαιτούνται διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα, ταξιδιωτική ασφάλεια με ιατρική κάλυψη €30,000, 1 πρόσφατη φωτογραφία σε άσπρο φόντο, και προσωπικά στοιχεία όπως επάγγελμα, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας &ι εργασίας και πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία μας 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Η βίζα στοιχίζει €97 για Κυπριακά διαβατήρια. Τυχόν αύξηση στην τιμή έκδοσης της βίζας επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.
  • Η επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Λένιν δεν είναι πάντα εφικτή, γιατί το Μαυσωλείο είναι ανοιχτό μόνο λίγες ώρες την ημέρα και υπάρχει μεγάλη αναμονή λόγω πολυκοσμίας.

  Τοποθεσία χάρτη προορισμού

  Μόσχα, Ρωσία

  Βίντεο Μόσχας